Italien
Rejsenyheder
Flyrejser

Bologna & Parma · Italiens kulinariske skatkammer

Fra 10.899,- pr. person

6 dage

  • 2025:
  • maj
  • jun
  • okt

Velsmagende livsnyderrejse til nogle af den italienske region Emilia-Romagnas mest ikoniske byer, hvor vi smager på lokale delikatesser og dykker ned i områdets rige historie. Fra vores base i den charmerende by Bazzano besøger vi blandt andet middelalderbyen Bologna med dens berømte arkader og madmarkeder, den smukke skinkeby Parma og balsamicoeddikens centrum Modena. 

Kort over ruteplan for rejsen til Bologna og Parma med Vitus Rejser.

Emilia-Romagna er kendt som Italiens kulinariske hjerte, og regionens madkultur er blandt de mest værdsatte i verden. Her er man stolt af lokale råvarer og traditionelle opskrifter, der ofte er blevet overleveret gennem generationer. 

Regionen er hjemsted for nogle af Italiens mest berømte fødevarer, såsom parmesanost, parmaskinke, balsamicoeddike, mortadella og den mousserende vin Lambrusco. 

Flere ikoniske pastaretter som eksempelvis lasagne, tortellini og den kendte ragú alla carne, som er den originale pasta med kødsovs, stammer også fra denne madglade italienske region.

Bologna kaldes også den røde by på grund af de mange rødmalede bygninger.

På denne rejse til Italiens spisekammer i den sydlige ende af Posletten besøger vi regionens hovedstad, Bologna, med tre de kælenavne, der hver især indrammer essensen af byens sjæl. 

La Grossa, som betyder den fede, henviser til byens rige madtraditioner og fyldige opskrifter. La Rossa, den røde, refererer både til byens mange karakteristiske røde murstenstensbygninger og til Bolognas historie som højborg for det italienske kommunistparti. Endelig er der La Dotta, den lærde, som er en hyldest til byens berømte og den vestlige verdens første universitet fra 1088. 

En anden by vi ser på denne rejse, er den smukke by Parma, hvor vi selvfølgelig også skal stifte bekendtskab med den verdensberømte parmaskinke.

Modena er hjemsted for verdens mest skattede vineddike, balsamicoeddiken, og på vores udflugt til den smukke UNESCO-by skal vi naturligvis besøge en lokal producent af de verdensberømte dråber. 

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

  • Fly København til Firenze og hjem fra Bologna
  • Passagerafgift L.184, vedtaget af Folketinget kr. 30,-
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 5 nætter i Bazzano på Hotel Alla Rocca Conference & Restaurant****
  • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
  • 1 x frokost (6. dag)
  • 1 x velkomstdrink
  • 5 x tre-retters middag inklusiv salatbuffet (1.-5. dag)
  • Udflugt til Bologna
  • Besøg på Bolognas marked inklusiv smagsprøver
  • Udflugt til Parma
  • Besøg og smagsprøver hos skinkeproducent i Parma
  • Udflugt til Modena
  • Besøg og smagsprøver hos balsamicoeddike-producent i Modena
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Skærebræt med anretning af charcuteri såsom salami, parmaskinke, kogt skinke og mortadella.
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.